Mogelijke nieuwe paus Turkson was vorig jaar in Brabant

11 februari 2013 om 14:26
nl
Het zou goed kunnen dat de Ghanese kardinaal Peter Appiah Turkson (64) de opvolger wordt van Paus Benedictus XVI. Turkson was vorig jaar nog op bezoek in Brabant. Nadat Benedictus maandag zijn aftreden bekend maakte, werd er meteen druk gespeculeerd over een opvolger.
Geschreven door

Uit de cijfers van het Ierse wedkantoor Paddy Power blijkt dat Turkson grote kans maakt om de opvolger van Benedictus te worden. Vlak nadat bekend werd dat de paus af zou treden werd Turkson als grootste kanshebber gezien. Gokkers konden voor elke vier euro die zij inzetten, negen euro winnen. Hoe kleiner het winstpercentage, des te groter acht Paddy Power de kans dat diegene wint.
Turkson in BrabantTurkson was vorig jaar op 16 september in Oudenbosch ter gelegenheid van het jubileum van de basiliek. Het was vorig jaar precies honderd jaar geleden dat de toenmalige paus het kerkgebouw tot basiliek verhief.
Turkson is voorzitter van de pauselijke raad Rechtvaardigheid en Vrede. De raad ziet liberalisme en kapitalisme als oorzaak van de ongelijke verdeling van de welvaart in de wereld. Paus Johannes Paulus II promoveerde hem in 2003 tot kardinaal.
Andere kanshebbersVolgens Paddy Power maken de Canadees Marc Ouellet (68) en Francis Arinze (80) uit Nigeria ook veel kans.
Het conclaaf waarin de kardinalen een nieuwe paus kiezen, wordt naar verwachting volgende maand gehouden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.