Ouders verongelukte Roma Daris uit Bergeijk: 'Ergste moment in ons leven'

12 februari 2013 om 11:57
nl
De vader en moeder van Roma Daris uit Bergeijk, die vorig jaar omkwam bij het busongeluk in Sierre, behoren tot de echtparen die het onderzoek naar de ramp hekelen. Ze kunnen de dood van hun dochter van elf niet verwerken zolang de oorzaak van het ongeval niet opgehelderd is.
Geschreven door

Het paar Daris kwam dinsdagavond met drie andere stellen aan het woord in een reportage op VTM (korte video, voorbeschouwing), de commerciële Belgische tv-zender.
'Ergste moment'"Om mijn dochter te identificeren, keek ik naar de foto van Roma. Het moment waarop ik het gezicht van mijn overleden kind zag, is het ergste moment in mijn hele leven." Dit is een van de uitspraken van Gerlinde en Jan Daris. De Telefacts-reportage is getiteld 'Het onverwerkt verdriet van Sierre'.
Op 13 maart kwamen 28 mensen uit de Belgische plaatsen Lommel en Heverlee om het leven toen de bus waarin ze zaten in een tunnel in Sierre tegen een muur reed. Dit gebeurde ‘s nachts op de terugreis van een skiverblijf met schoolklassen in Zwitserland. Het is nog steeds niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.
Geen vertrouwen meerDe vier ouderparen, die niet alle nabestaanden vertegenwoordigen, hebben geen vertrouwen meer in het onderzoek dat die oorzaak moet ophelderen. Ook over de hulpverlening net na de crash zijn de Zwitserse autoriteiten niet duidelijk, zo meldt De Standaard. De ouders zijn bang dat de kinderen in de bus lang op hulp hebben moeten wachten. In Telefacts vertellen ze hoe hun wantrouwen is gegroeid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.