Bergen op Zoom niet blij met snoeiactie bouwclubs

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom is niet blij met de snoeiactie van een aantal bouwclubs. Vlak voor de optocht afgelopen dinsdag besloten een aantal clubs om zeven bomen aan de Noordzijde Haven te snoeien. De praalwagens pasten niet door de straat.
Volgens de gemeente zijn een aantal bomen er slecht aan toe. Een woordvoerder laat weten dat er mogelijk één of twee gekapt moeten worden. "Het is niet normaal hoe groot sommige takken zijn die zijn verwijderd. Wat je aan de ene kant van een boom weghaalt, moet je aan de andere kant ook wegsnoeien. Dan houden we soms nog maar een stam over."

Preventief gesnoeid
Voor de optocht heeft de gemeente samen met de stichting Vastenavend de route van de optocht bekeken. Aan de hand daarvan is preventief gesnoeid op een aantal plekken. De gemeente gaat daarom in gesprek met de stichting om te achterhalen waarom er op de dag van de optocht zelf nog meer gesnoeid is. "Wellicht stonden er auto's geparkeerd op de stoep waardoor de wagens er niet door konden", gist de woordvoerder naar de reden van het rigoureuze snoeiwerk.

Het is nog niet bekend wat de precieze schade is. De bomenploeg van de gemeente gaat de bomen volgende week inspecteren.