Verdachte Brett S. van mishandeling Vestdijk in Eindhoven: 'Ik slaap er niet goed door'

AMSTERDAM - Een van de verdachten van de zware mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven, Brett S., baalt van zijn daad. In een interview met PowNews reageerde hij vrijdag op de ophef die is ontstaan na het tonen van beelden van de mishandeling. Ook vertelde hij dat een andere jongen begon met ruzie zoeken.
Wie die ruziezoeker was, wilde S. niet met zoveel woorden zeggen, maar hij gaf aan: "Ik denk dat wel algemeen bekend is over wie dat gaat.''

'Ben er elke dag mee bezig'
S. zegt in het interview met PowNews dat hij baalt van zijn daad. "Ik slaap er niet goed door. Dat je beseft dat je in één minuutje een deel van je leven kwijt bent. Iedereen kijkt me aan op straat. Dat is niet leuk hoor, maar dit is mijn fout", zegt hij verdrietig.

Voor de camera's van PowNews barst Brett S. in tranen uit. "Ik ben er elke dag mee in de weer. Ik blijf maar huilen en erover nadenken. Mijn hele leven is veranderd door een filmpje van een minuut. Dat zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik heb zo'n spijt van wat ik heb gedaan. Ik wil graag mijn excuses aan het slachtoffer aanbieden."

'Wil slachtoffer niet extra kwetsen'
Een foto van Brett S. op Twitter deed onlangs veel stof opwaaien. Het leek alsof hij bij een feestje was, maar dat zou niet het geval zijn. "Uitgaan doe ik niet meer maar ik wil ook nog wel eens mijn gedachten verzetten. Bij een vriend thuis ben ik op de foto gezet. Ik snap dat dit niet fijn is voor het slachtoffer en het was ook absoluut niet mijn bedoeling om hem te kwetsen."

De gehele uitzending van PowNews was vrijdagavond gewijd aan de zware mishandeling op de Vestdijk. #tranenmettuiten twitterde hoofdredacteur Dominique Weesie voor de uitzending. Daarmee doelde hij S., een van de acht verdachten van de molestatie op 4 januari. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe enkele jongens herhaaldelijk inschopten op het 22-jarige slachtoffer uit de gemeente Oirschot.

Beelden Bureau Brabant
Het opsporingsprogramma Bureau Brabant zond de videobeelden uit op Omroep Brabant. Vijf verdachten meldden zich bij de politie in Turnhout. Zij gaan allemaal in beroep tegen hun uitlevering aan Nederland.

De andere drie jongeren uit Nederland gaven zich aan op het politiebureau in Eindhoven. Twee van deze drie zitten nog vast.