Video

Etten-Leur hoeft niet te vrezen voor 'Polenhotel' zegt Welberg

20 februari 2013 om 00:39
nl
In Etten-Leur zijn inwoners boos omdat uitzendorganisatie Good Morning een 'Polenhotel' wil bouwen met 400 bedden. Het werd al meteen een megamensenstal genoemd. Maar hebben de inwoners van Etten-Leur terecht vrees? In Welberg in de gemeente Steenbergen staat een al een 'Polenhotel'. Hoe zijn daar de ervaringen?
Geschreven door

"In eerste instantie dacht ik 'dit gaat niet gebeuren, niet in ons dorp", zegt Philip Martens van de dorpsraad van Welberg. "Achteraf bekeken is het nog niet zo'n verkeerde oplossing. Martens heeft het over het voormalige klooster Stella Maris aan de rand van het dorp. Twee jaar geleden werd het door uitzendorganistatie Good Morning omgebouwd voor de huisvesting van zo'n honderd arbeidsmigranten. Nu is het bedrijf bezig het gebouw uit te breiden naar vierhonderd bedden.
Etten-LeurDe situatie van Welberg valt te vergelijken met de plannen die Good Morning nu heeft met Etten-Leur. Het bedrijf wil ook daar een groot 'Polenhotel' bouwen. Die plannen leiden tot veel weerstand bij de inwoners van Etten-Leur. Ze vrezen flinke overlast. Zo bleek tijdens een informatieavond afgelopen maandag.
In Welberg was ook veel weerstand tegen komst van de arbeidsmigranten. Maar nu het 'Polenhotel' er eenmaal staat zijn er eigenlijk geen klachten zegt Philip Martens van de dorpsraad.
"In Welberg konden we het pension niet tegen houden. We zijn toen in gesprek gegaan met Good Morning en hebben afspraken gemaakt met ze om overlast te beperken", zegt Martens. "Alle auto's moeten op het eigen terrein staan, er is camerabewaking en er zit 24 uur per dag iemand op de receptie."
AdviesHet advies dat Martens aan de inwoners van Etten-Leur kan geven is om ook in gesprek te gaan met Good Morning en goede afspraken te maken. "Als je de keus hebt om deze mensen ongecontroleerd in de wijken te laten wonen of goed gehuisvest in één groot gebouw, dan is het laatste achteraf bekeken toch de beste oplossing."
Overigens wonen er op dit moment nog maar zo'n 100 arbeidsmigranten in Stella Maris. Binnenkort worden dat er vierhonder. "Het is nog even afwachten hoe het dan gaat", zegt Martens. "Maar we hebben elke drie maanden overleg met Good Morning."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.