Jurken Addy van den Krommenacker goed vertegenwoordigd tijdens Oscars

EINDHOVEN - Tijdens de jaarlijkse Oscar-awards schitterden vijf beroemdheden in ontwerpen van de Bossche modedesigner Addy van den Krommenacker. Onder meer Project Runway-winnaar Marilinda Rivera, het Britse model Lady Victoria Hervey en Grieks-Italiaanse actrice Sofia Milos droegen een Krommenacker-jurk.
Via Twitter complimenteerde Milos Van den Krommenacker met Addy's werk, die ze net als Rivera en Hervey droeg op het jaarlijkse Oscarfeest van Elton John. De couturier was onlangs in Hollywood om bij verschillende sterren zijn jurken te passen en meten. "Het is echt super spannend", zegt de ontwerper. "Je weet niet zeker of ze ook echt gedragen worden. De ene keer gaat het door, dan weer niet."

Opmerkelijke jurken
Actrice Marilinda Rivera droeg een 'Van den Krommenacker' met een opmerkelijk schubbenpatroon. "Een zeer bijzondere jurk, je zag ook dat dat een beetje de trend op de rode loper was. Gelukkig schatte ik dat goed in, want dat vissenschubachtige, daar zitten echt heel veel uren in."

De vrouw van de Amerikaanse acteur Chris Tucker zou ook een jurk van Van den Krommenacker dragen, maar dat ging niet door. "Ze zou een prachtige jurk dragen, maar vervolgens stond Tucker alleen op de rode loper. Ik weet niet wat er gebeurd is."

Trots
Van den Krommenacker is trots als een pauw. "Wat ik deze week bereikt heb, dat is ongelofelijk. Ik ben enorm trots dat ik zoveel jurken op de rode loper had. En het helpt me natuurlijk ook mijn collectie te verkopen."

Vlisco
Overigens was Van den Krommenacker niet de enige Nederlandse modetrots tijdens de Oscars. De 16-jarige actrice Rachel Mwanza uit Congo-Kinshasa droeg een jurk waarvan het stof door het Helmondse Vlisco werd gemaakt, zo meldt De Weblog van Helmond.