15.000 euro aan flitsboetes in Aalst voor man uit Lommel

VALKENSWAARD - 15.000 euro. Dat is het totaalbedrag aan flitsboetes wat een man uit Lommel heeft betaald. De man is 's nachts keer op keer geflitst door de nieuwe flitspalen op de N69 in Aalst. Die palen staan daar sinds afgelopen november.
Hij dacht dat de maximum snelheid daar tachtig was, terwijl dat vijftig kilometer per uur is. Hij heeft het enorme bedrag al betaald en zegt dat hij er helemaal klaar mee is.

Bonnenregen
Ondertussen is de bonnenregen van de nieuwe flitspalen nog niet voorbij. Vooral in Valkenswaard krijgen veel mensen die dagelijks over de N69 rijden nog steeds verkeersbonnen. Bij sommige automobilisten is de schade al opgelopen tot bedragen van tussen de duizend en drieduizend euro.

Op een speciaal aangemaakte Facebook-pagina klagen vooral mensen uit Valkenswaard over de aanhoudende bonnenregen. De klacht is dat er veel te veel tijd zit tussen het moment dat de overtreding is begaan en het tijdstip waarop de eerste boete binnenkomt. In de meeste gevallen is dat een maand. Sommige verkeersovertreders hebben een advocaat ingehuurd om de boetes aan te vechten.

Oproep aan burgemeesters
Op Twitter lieten de burgemeesters van Waalre en Nuenen weten, dat ze ook geflitst zijn in Aalst. Hidde Dijkstra, die de Facebook-pagina voor lotgenoten is begonnen, heeft een beroep gedaan op de burgemeesters van Valkenswaard en Waalre om de bezwaren tegen de bonnenregen te ondersteunen.
Meer over dit onderwerp:
verkeer flitspalen boetes n69 aalst