Thaibokslegende Ramon Dekkers (43) uit Breda onverwacht overleden

BREDA - Thaibokslegende Ramon Dekkers (43) uit Breda is woensdagmiddag onverwacht overleden. Hij werd onwel toen hij aan het trainen was op zijn racefiets. "De grootste thaibokser ter wereld is vandaag overleden."
Sportschool Golden Glory, waar Dekkers kind aan huis was, is tot nader order gesloten. Alle trainingen van woensdag werden afgelast. Bekenden van Dekkers reageerden aangeslagen. "Het nieuws is ingeslagen als een bom. Het kwam totaal onverwacht. Ramon was een fitte vent en mankeerde niks. Hij was de Mohammed Ali van Breda."

Ook kickbokser Peters Aerts uit Eindhoven is geschokt. "Ongelooflijk. Wat een drama. Ik schrik ervan, man. Hoe is 't mogelijk op zo'n leeftijd?"

Aerts en Dekkers kenden elkaar 'heel goed'. "Hij was absolute wereldtop toen ik begon. Ramon was een voorbeeld voor me en een super thaibokser."

Onwel tijdens fietstocht
Dekkers viel in het tunneltje bij de kruising met de Emerparklaan. Hulpdiensten rukten massaal uit met zes politiewagens, drie ambulances en een traumahelikopter. Ook omstanders schoten te hulp. Reanimatie mocht niet baten. Het verkeer werd door het ongeluk tijdelijk omgeleid.

Achtvoudig wereldkampioen
De Bredanaar, bijgenaamd The Diamond, was achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen. Eind vorige eeuw was hij de bekendste buitenlandse thaibokser in Thailand. Daar kreeg hij zelfs een koninklijke onderscheiding. Dekkers was de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het Jaar kreeg.

'De grootste thaibokser ter wereld is overleden'
De plotselinge dood van Dekkers houdt de gemoederen in de bokswereld bezig. Oud-bokser Bas Rutten, geboren in Tilburg en nu woonachtig in Amerika, twijfelt er niet over: "Ja, het is waar. De grootste thaibokser ter wereld is vandaag overleden." De Amerikaanse kickbokser Vinny Magalhaes twittert dat Dekkers 'een legende was'. Collega Duke Roufus gelooft dat Dekkers 'velen onder ons heeft geïnspireerd in trainen en vechten'.

Op condoleancesite Mensenlinq stromen de reacties binnen. Ook op onze Facebookpagina wordt geschokt gereageerd. "Top sporter. Fit. En dan dit... Daar ben ik toch wel even stil van", zo schrijft Erik Leonard.

Bloemen in Emertunnel
Op de plaats waar Dekkers om het leven kwam zijn bloemen neergelegd. Er lagen donderdagmorgen zo'n vijf bosjes ter nagedachtenis aan de thaibokslegende die in de Emertunnel neerstortte tijdens een training op zijn racaefiets. Een aantal uur later bleken drie bosjes te zijn meegenomen