Video

Jan van Wanrooij (29) uit Eindhoven doodgeschoten op woonwagenkamp

2 maart 2013 om 07:45
nl
De man die vrijdagmiddag werd doodgeschoten op een Eindhovens woonwagenkamp is de 29-jarige Jan van Wanrooij uit Eindhoven. Dat melden bronnen aan Omroep Brabant. Het slachtoffer woonde niet op het kamp, maar was er wel een bekende.
Geschreven door

De politie heeft zaterdagochtend sectie verricht en gaf zaterdagavond uitsluitsel over de identiteit van het slachtoffer. De politie werkt met 25 mensen aan de zaak en er is nog niemand aangehouden.
Bewoners van het woonwagenkamp aan de Brestlaan kenden Jan van Wanrooij, ook al woonde hij niet zelf op het kamp. Fractievoorzitter Dré Rennenberg van Het Ouderen Appèl Eindhoven is familie van de vriendin van Jan. 
FamilieFamilieleden van Van Wanrooij kwamen enkele uren na de schietpartij naar het woonwagenkamp aan de Brestlaan. Ze kregen het slachtoffer niet te zien, omdat de politie dat niet wilde. Die gelegenheid krijgen zij zaterdagmiddag wel.
Identiteit achterhaaldHet achterhalen van de identiteit van de neergeschoten man kon daarom ook niet via herkenning door familie worden gedaan. Er moesten monsters worden afgenomen en aan de hand daarvan werd bekeken om wie het gaat.
Schutter zoekVan de dader ontbreekt nog ieder spoor. De lange, blanke man ging er na de schietpartij te voet vandoor. Na een uitgebreide zoektocht in de omgeving van het kamp werd de schutter niet gevonden. De recherche was vrijdagavond om half twaalf klaar met het onderzoek op het terrein. De omgeving is daarna weer vrijgegeven.
Op het kamp waar vorige maand een grote inval werd gedaan. Daarbij werden 19 mensen, waaronder zeven kampbewoners aangehouden. Vier mensen zit nog vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.