Video

Rechter beslist over sloop loodsen op woonwagenkamp Waalre

5 maart 2013 om 21:14
nl
De rechter moet zich gaan buigen over de sloop van de loodsen op het woonwagenkamp aan de Broekweg in Waalre. Tot de rechtbank uitspraak heeft gedaan wordt er niets op het kamp gesloopt. Dat zei Burgemeester Henri de Wijkerslooth dinsdagavond voorafgaand aan de stemming van de gemeenteraad.
Geschreven door

De raad stemde unaniem in met een nieuw bestemmingsplan voor het kamp. Daarin is geen plaats voor grote loodsen en schuren. Die staan nu nog wel op het Waalrese kamp.
Bewoners sturen bewijs uit brievenBewoners van het kamp stuurden maandag brieven naar de gemeenteraad. Hierin stond dat de gemeente in 2005 loodsen voor bedrijfsactiviteiten wilde gedogen. Maar het bewijs dat de bewoners aanleverden, werd dinsdag aan de kant geschoven.
Volgens wethouder Ton Bonouvrié spelen de brieven geen rol bij het nieuwe bestemmingsplan. De oude afspraken leverden geen nieuw inzicht op. Wel zijn de brieven volgens Bonouvrié relevant voor een handhavingsprocedure. "Een onafhankelijke rechter moet bepalen", was de conclusie van CDA-fractievoorzitter Nan Zevenhek. Daar was iedereen het mee eens.
Bewoners woedendDe Waalrese kampbewoners zijn woest omdat de gemeente wil dat de loodsen worden gesloopt. Hiermee zou Waalre beloften uit het verleden breken. Volgens het huidige college zijn in het verleden echter nooit ondubbelzinnige toezeggingen gedaan.
Zwijgzaam en gelaten reageerden de tien bewoners aanwezige bewoners op het raadsbesluit. Ze kondigden aan naar de rechter te stappen. Zes politieagenten waren voor de veiligheid bij de raadsvergadering aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.