'QILF-shirt Máxima van webshop DPS Company uit Roosendaal onbeschoft'

ROOSENDAAL - Onze toekomstige koningin Máxima is volgens velen een aantrekkelijke vrouw. Een Roosendaalse webshop bedacht daarom een shirt met de tekst: QILF. Dat staat voor Queen I'd Like to 'je weet wel'. Ongepast en respectloos, zo menen sommigen.
DPS Company bedacht het feloranje shirt omdat een webshop zich zou moeten onderscheiden. De eigenaar verwacht er veel van, maar niet alle Brabanders kunnen het initiatief waarderen. Een man reageert: "Het is niet nodig. We mogen het koningshuis wel met meer respect behandelen." Hij krijgt bijval van een vrouw: "Het is een beetje onbeschoft. Voor mij hoeft het niet."

'Shirt is een lolletje'
Uit een peiling op onze website blijkt dat ruim tachtig procent van de Brabanders het shirt niet vindt kunnen. Sommigen zien het echter als een 'lolletje'. "Ik kan er de humor wel van inzien. Het is een leuke woordspeling. Maar het is niet zo dat wat er op het shirt staat, is wat ik zou willen doen."

Reactie DPS
"Ik wilde de grens opzoeken van wat door de beugel kan. Het is absoluut niet de bedoeling om Maxima te beledigen", zo reageert Wesley Koevoet van de webshop. Volgens Koevoet is 'MILF' een bekende term voor een mooie moeder 'en dat is Maxima toch ook'.

Op de vraag hoe Koevoet het zelf zou vinden wanneer iemand met zo'n shirtje met zijn vrouw zou rondlopen, antwoord hij lachend: "Dat zou ik zien als een groot compliment!'"

Het QILF-shirt is vorige week voor het eerst in de verkoop gegaan en is te koop als heren- en damesshirt. De tijd leert of Nederland dit jaar op Koninginnedag gehuld zal zijn in QILF-shirts.
Deel dit artikel: