Video

Grafzerken Oud Gastelse familie Mees verhuizen naar zorgboerderij

8 maart 2013 om 12:15
nl
In Oud Gastel zijn vrijdag zeven grafzerken verplaatst van het rooms-katholieke kerkhof naar zorgboerderij De Meeshoeve. De zerken worden verplaatst omdat er niemand meer wil betalen voor de grafrechten.
Geschreven door

De monumenten sierden de graven van de familie Mees, die tot 2002 eigenaar was van De Meeshoeve. De resten van de familieleden blijven begraven op het kerkhof. "Normaal worden zerken vernietigd, maar dat vinden we zonde", zegt Ria Antens, de huidige eigenaresse van De Meeshoeve.
Antens begon samen met haar man in 2002 een zorgboerderij in De Meeshoeve. "De zerken van de ouders en een van de zonen en zijn echtgenote hebben we eerder hiernaartoe gehaald."
Speciaal hoekje voor de familieDie zerken staan nog altijd opgeslagen in een schuurtje bij de boerderij. Bedoeling is om de stenen samen een definitieve plek te geven op het terrein. "We willen bij het veldkapelletje een hoekje creëren voor de zerken." Bang dat het luguber aandoet, is Antens niet. "We maken er een mooie tuin omheen en zetten er een poortje voor, zodat het afgezonderd is."
Op donderdag 30 mei zegent pastoor Michael Prasing van de Paulusparochie in Oudenbosch de zerken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.