PSV koploper af na winst Ajax op PEC Zwolle

EINDHOVEN - PSV is sinds zondag niet langer de koploper in de eredivisie. Ajax is de nieuwe koploper na winst op PEC Zwolle (3-0). De Amsterdammers profiteerden zo van de nederlaag van PSV zaterdag bij sc Heerenveen (2-1).
Ajax heeft acht speelronden voor het einde van de competitie één punt meer dan PSV en Feyenoord. De regerend kampioen mocht zich dit seizoen nog niet eerder lijstaanvoerder noemen.

'Verschrikkelijk'
Het verlies van PSV in en tegen Heerenveen zaterdagavond was de zevende wedstrijd die de ploeg van Dick Advocaat dit seizoen verloor. Met name de eerste helft was volgens PSV-watchers 'verschrikkelijk'.

Het maakt de spanning aan de kop van de eredivisie na de 26e speelronde nóg groter. Behalve Ajax, profiteerde ook Feyenoord zondag van de nederlaag van PSV bij sc Heerenveen. Feyenoord kwam in punten op gelijke hoogte met de Eindhovenaren door winst bij Roda JC: 0-1.

Beter doelsaldo
Ajax heeft na 26 wedstrijden 54 punten, PSV en Feyenoord staan op 53. Op basis van een aanzienlijk beter doelsaldo mag de ploeg uit Eindhoven zich nog de nummer twee van de ranglijst noemen.
Meer over dit onderwerp:
psv ajax feyenoord koppositie eredivisie voetbal