Video

Scholieren strijden om NK scholenploegenachtervolging op schaatsbaan Breda

12 maart 2013 om 14:12
nl
Ruim driehonderd leerlingen strijden dinsdag om het Nederlands kampioenschap scholenploegenachtervolging op de schaats. Voor het eerst worden de finales gereden op de schaatsbaan in Breda.
Geschreven door

De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) organiseert het toernooi al meer dan dertig jaar. Toppers als Sven Kramer en Bob de Jong deden ook mee, toen ze nog op de middelbare school zaten.
Jong geleerd is oud gedaanWaar de scholieren al meer dan drie decennia een ploegenachtervolging rijden, staat het onderdeel voor de topschaatsers op de langebaan pas enkele jaren op het officiële wedstrijdprogramma. "Dat is wel grappig om te zien. Misschien zijn we daarom wel zo succesvol op dit onderdeel met de landenteams. Jong geleerd is oud gedaan", zegt Ellen Rijmer van de KNSB.
In totaal deden er 2500 leerlingen mee aan de voorrondes van het toernooi. De teams die in de finale staan komen uit heel Nederland. De Brabantse finalisten komen uit Tilburg, Wijk en Aalburg, Eindhoven en Oss. De uitslagen van het kampioenschap zijn gedurende de middag hier te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.