Eten ruilen via internet populair in Brabant

TILBURG - Een fles wijn tegen een pot augurken, of een overgebleven mango omwisselen voor een doosje eieren. Etenswaren ruilen via internet blijkt een populaire bezigheid. De Tilburgse Anne Marie Verkade-Diphoorn bedacht een website waarop mensen eten aanbieden in ruil voor ander eten.

De Tilburgse kwam op het idee door haar eigen kippen die veel eieren legden. Verkade-Diphoorn begon de eieren te ruilen met haar buren. Al snel begon de Tilburgse de website Proviandruil.nl. Die is inmiddels drukbezocht. "Het gaat eigenlijk om spullen die je in je voorraadkast hebt staan, maar waar je nooit iets mee doet", vertelt Anne Marie Verkade-Diphoorn. "Het is zonde om dat weg te gooien."

Onderling contact
Naast het ruilen van eten is onderling contact een belangrijke reden voor het opzetten van de site. "Zoals je vroeger niet alleen bij de buren suiker ging ruilen voor de suiker, maar ook om een praatje te maken." Op Facebook heeft het initiatief inmiddels rond de 400 likes. Brabantse ruilplekken zijn onder meer Tilburg, Den Bosch en Breda.
Deel dit artikel: