Video

Anky van Grunsven aan vooravond afscheid Salinero op Indoor Brabant

14 maart 2013 om 16:00
nl
Indoor Brabant staat dit jaar in het teken van het afscheid van Salinero. Met Anky van Grunsven in het zadel won Salinero twee keer Olympisch goud. In Athene in 2004 en vier jaar later in Beijing. Van Grunsven betreedt zaterdagmiddag voor het laatst met Salinero de piste. Ook donderdagavond staat in het teken van afscheid van het toppaard.
Geschreven door

Afgelopen zomer nog behoorde de combinatie tot de Nederlandse dressuurequipe op de Olympische Spelen in Londen. De ploeg won brons. Het was de laatste keer dat Van Grunsven met Salinero op wedstrijdniveau actief was. "Misschien ben ik op deze prestatie nog wel het meest trots van allemaal", zegt de amazone uit Erp.
ErelijstIndividueel haalde Salinero één wereldtitel binnen, in 2006 in Aken. Europese titels waren er in 2005 (Hagen) en 2007 (Turijn). Verder won Van Grunsen met Salinero vier wereldbekers en twee keer het nationaal kampioenschap.
Bij de huidige bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters Wim Ernes staat Salinero - voorlopig - boven Totilas, het voormalig toppaard van Edward Gal, die nu eigendom is van de Duitse ruiter Matthias Rath. "Totilas heeft in de nadagen van Salinero inderdaad aanmerkelijk hogere scores geboekt, maar eigenlijk kun je de loopbaan van een paard pas beoordelen als die is afgelopen. Zover is Totilas nog niet. Wat ik wel weet, is dat Salinero twee Olympische titels heeft, en Totilas vooralsnog niet één."
WereldbekerwedstrijdenHet afscheid van Salinero is zaterdagavond na de wereldbeker dressuur. Naast die wedstrijd is in de Brabanthallen zondagmiddag ook een wereldbekerwedstrijd voor de springruiters.
Omroep Brabant besteedt de komende dagen uitgebreid aandacht aan het afscheid van Salinero. Zaterdagavond wordt traditiegetrouw live de derby van Indoor Brabant uitgezonden op Omroep Brabant Televisie. De uitzending begint om 19.10 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.