Tommy Mollet maakt zich zorgen over toekomst taekwondo in Nederland

15 maart 2013 om 10:09
nl
Taekwondoka Tommy Mollet uit Tilburg maakt zich grote zorgen over de toekomst van het taekwondo in Nederland. De Taekwondo Bond Nederland heeft het programma op het trainingscentrum op Papendal ondanks een subsidie van sportkoepel NOCNSF geschrapt en er is nog steeds geen alternatief geboden.
Geschreven door

"We zijn nu drie maanden verder en er is nog steeds niets geregeld. Het is volledig onduidelijk waarom niet", aldus Mollet, die de vakbond NLSporter voor juridische steun heeft ingeschakeld. "De subsidie is wel wat minder geworden, maar de bond heeft nog wel geld gekregen, een kleine twee ton. Maar om onverklaarbare reden willen ze niet aan de eisen voldoen. Ik maak me zorgen over hoe het nu verder moet. Op deze manier gaan we straks twintig jaar terug in de tijd."
PauzeMollet deed vorig jaar mee aan de Olympische Spelen in Londen. NOCNSF ziet ook voor de komende jaren perspectief in de sport. "Alles in Papendal was ook helemaal goed geregeld. Maar eind december kregen we ineens te horen dat we er niet meer terecht konden. Nu zijn sporters zelf dingen aan het regelen, maar daar is de sport zeker niet bij gebaat. Zo krijgen talenten ook niet kans zich te ontwikkelen."
Mollet weet zelf nog niet of hij doorgaat. "Na de Spelen heb ik een pauze ingelast. Ik ben de afgelopen tijd hier ook heel druk mee geweest, want we moeten echt een goede structuur hebben en houden.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.