Jonge boeren in Brabant onzeker over de toekomst

OSS - Jonge boeren zijn erg onzeker over de toekomst. Dat blijkt uit een enquête van het Brabants Agrarisch Jongerencontact (BAJK) . De discussie over toekomst van de veehouderij bij de provincie, maakt dat veel jonge boeren twijfelen over de toekomst.

Het BAJK hebben onderzocht in hoeverre de politieke discussies de plannen voor bedrijfsovername beïnvloeden. Het overgrote deel van de zestig ondervraagde boeren zegt dat ze erover twijfelen om het bedrijf van hun ouders over te nemen.

Provinciale politici
De agrarische jongeren organiseerden vrijdag een ontmoeting tussen de 19-jarige Robert van Duijnhoven en een aantal provinciale politici, waaronder provinciebestuurder Johan van den Hout. Van Duijnhoven wil graag het bedrijf van zijn vader overnemen. Hij heeft ook vertrouwen in de toekomst: "Mensen willen toch vlees eten, dus dan zal iemand dat ook moeten maken."

Anders
Volgens Johan van den Hout kan Robert best een toekomst hebben als veehouder, maar zal het wel anders moeten. "Zijn vader doet het ook anders dan dertig jaar geleden, en hij zal het ook weer anders doen."

Provinciale Staten praat volgende week vrijdag over een plan om de veehouderij in Brabant om te vormen tot een meer duurzame bedrijfstak. Dat zal nieuwe beperkingen opleveren voor de veehouders.

Deel dit artikel: