Nationale Pannenkoekendag: en de grootste 'pannenkoek' van Brabant is ... Johan Vlemmix

EINDHOVEN - Een nieuwe dag, een nieuwe dag van. Vrijdag 15 maart is Nationale Pannenkoekendag en voor Omroep Brabant de aanleiding om aan onze lezers te vragen wie eigenlijk de grootste 'pannenkoek' van Brabant is. En hoewel veel namen de revue passeerden, is er eigenlijk maar één iemand die deze titel heeft verdiend: Johan Vlemmix.
Op Facebook werd gretig gereageerd op de vraag wie dé 'pannenkoek' van Brabant is. En dat zorgde voor enkele voor de hand liggende, maar ook enkele onverwachte namen:

Kluun
De bekende schrijver uit Tilburg kwam in februari negatief in het nieuws toen hij zei Brabant de rug te keren. Al snel kwam Kluun hierop terug, maar toen was het kwaad al geschied. Wellicht dat de Tilburger tot het einde der dagen scheve gezichten tegemoet kan zien als hij een bezoekje aan de dokter brengt.

Albert Verlinde
Als professionele 'relnicht' en een van de rijkste Brabanders is het niet meer dan logisch dat je mensen tegen je in het harnas jaagt. Dat Albert Verlinde genoemd wordt als pannenkoek is dus niet geheel onverwacht. De titel voor dé Bossche bol kan de geboren Bosschenaar eigen niet ontlopen, voor dé pannenkoek van Brabant komt Verlinde net iets te kort.

Mark van Bommel
Het gaat even wat minder bij PSV, en daardoor krijgt aanvoerder Mark van Bommel heel wat kritiek te verduren. De gele kaartenkoning deelt weleens een schop uit in het veld en daar is niet iedereen een grote fan van. Maar kritiek hoort erbij als 'gezicht van de club', zoals de aanvoerder deze week verwoordde in een filmpje van de Stichting Meer Dan Voetbal.

En de winnaar is... Johan Vlemmix
Eigenlijk is er maar een echte 'pannenkoek' van Brabant. Al jaren weet Johan Vlemmix het nieuws te halen met initiatieven als het lopen van Nijmeegse Vierdaagse, is hij de bekendste Oranjefan van Nederland, maakt hij over elke nieuwswaardige gebeurtenis wel een liedje en wie kan zijn kontfluitje nu eigenlijk ooit nog vergeten? Daarom is Johan Vlemmix dé onbetwiste pannenkoek van Brabant.             

En voor wie er nog geen genoeg van heeft gekregen, hier een filmpje van Johan Vlemmix die zelf een pannenkoek probeert om te draaien. Misschien dat hij net als honderden kinderen in Brabant op Nationale Pannenkoekendag een pannenkoek gaan bakken, nog een paar keer vaker kan oefenen.