NAC Breda rolt Willem II op in rommelige derby: 4-0

BREDA - NAC had zondagmiddag niet al te veel problemen in de derby tegen Willem II. In Breda werd het 4-0. Die uitslag was een beetje geflatteerd, maar de overwinning van NAC was terecht.

Voetballend was het allemaal niet zo geweldig in Breda. Het was een rommelige burenruzie, met veel fouten van beide ploegen. Voorzetten vlogen veelvuldig over de achterlijn en vooral Willem II had veel moeite om de bal lang binnen de ploeg te houden.

Luijckx attent
NAC kwam al snel op voorsprong. In de 11e minuut kon Gudelj vrij binnenkoppen uit een vrije trap van Lurling. Doelman Meul kon in eerste instantie nog redden, maar in de rebound was Kees Luijckx het meest attent: 1-0.

De eerste helft was verder erg rommelig, zonder veel grote kansen. Marc Höcher ontsnapte wel aan rood, toen hij de doorgebroken Lurling licht vasthield. Willem II mocht ook nog een speler toevoegen aan de lange lijst van geblesseerden. Gaby Jallo moest zich al vroeg laten vervangen door Kees van Buuren.

Opeens ging het snel
Ook na rust was het in eerste instantie verre van opwindend. Willem II creëerde helemaal niets, maar ook NAC kreeg weinig mogelijkheden. Tot de 70e minuut. Een corner kwam bij toeval voor de voeten van invaller Mats Seuntjens terecht. Die kon van dichtbij de 2-0 binnenschieten.

Daarna ging het opeens snel. Elson Hooi kon in de 79e minuut vrij inschieten en de derde Bredase treffer op het scorebord zetten. Een minuut later werd het zelfs 4-0, via Danny Verbeek. Daardoor werd het onverwachts een erg ruime overwinning van NAC, dat ook nog op 5-0 had kunnen komen als Botteghin iets nauwkeuriger was geweest.

NAC naar middenmoot
Door de overwinning stijgt NAC naar de elfde plek in de eredivisie en houdt de club aansluiting met de middenmoot. De afstand tot de gevreesde zestiende plek is nu zes punten.

Voor Willem II verandert er niet zoveel. De Tilburgers blijven laatste staan en hebben nu 42 uitwedstrijden op rij niet geworden. Willem II heeft nog zeven wedstrijden om vijf punten goed te maken op VVV.

Ongeregeldheden
Na afloop van de wedstrijd waren er wat ongeregeldheden buiten het stadion. Supporters gooiden met vuurwerk, waarna de ME ingreep. Er is niemand aangehouden.

Ook in de aanloop naar de burenruzie liepen de gemoederen al hoog op. Willem II-supporters bekladden het trainingscomplex van NAC. Daarop namen de Bredase voetbalfans wraak door een supporterssite van Willem II te hacken.

Omroep Brabant deed verslag van de wedstrijd via een liveblog. De liveblog is terug te lezen in een apart scherm (werkt ook op mobiel).
Meer over dit onderwerp:
liveblog nac breda willem ii voetbal eredivisie
Deel dit artikel: