Johan Derksen: Mark van Bommel's 'vuile homo' gebaseerd op taalgebruik New Kids

15 maart 2013 om 23:30
nl
PSV'er Mark van Bommel is geïnspireerd door de New Kids uit Maaskantje. Dat beweerde voetbalanalist en VI-hoofdredacteur Johan Derksen vrijdagavond. Van Bommel zou vorig weekend zijn tegenstander Joey van den Berg van SC Heerenveen hebben uitgescholden voor 'vuile homo'.
Geschreven door

Die opmerking volgde op een lichte overtreding van Van den Berg in de eerste helft.
'Vuile homo' ingeburgerd in MaaskantjeVoor Derksen is het overduidelijk waar de scheldkanonnade van de PSV'er vandaan komt. "Die jongens uit Maaskantje (de New Kids, red.) hebben in Brabant taal als 'vuile homo' ingeburgerd. Anders zou Van Bommel nooit 'vuile homo' hebben geroepen tegen Joey van den Berg", stelt Derksen in het tv-programma Voetbal International.
De analist en hoofdredacteur denkt dat het gebruik van deze beledigingen een cultkreet is geworden. "Zeker in Brabant is het ingeburgerd in het taalgebruik. Vroeger zou hij 'klootzak' hebben gezegd. De Maaskantje-jongens hebben deze taal erin gebracht. Mensen zijn dat gaan imiteren."
Pijnlijke nederlaagWellicht kwam de woede-uitbarsting van de PSV'er voort uit het verlies van de Eindhovenaren: ze leden een 2-1 nederlaag tegen SC Heerenveen. Daarmee verspeelden ze de koppositie in de eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.