Video

Afscheid Salinero, Van Grunsven wil naar Rio met nieuw paard

16 maart 2013 om 18:52
nl
Voor een vol huis bij Indoor Brabant is dressuuramazone Anky van Grunsven uit Erp zaterdagmiddag voor de laatste keer met Salinero in de piste verschenen. Nog eenmaal reed ze in Den Bosch met haar legendarische paard de kür, langs de kant 'live' begeleid door Wibi Soerjadi.
Geschreven door

"De laatste keer", zei Van Grunsven, enigszins emotioneel. "Ik weet het, hij weet het." De laatste wedstrijd van Salinero was vorig jaar bij de Olympische Spelen van Londen, waar met de equipe brons werd gehaald. Van Grunsven werd met Salinero twee keer olympisch kampioene, behaalde een wereldtitel en won Europese kampioenschappen.
Salinero gaat nu bij Van Grunsven in de wei, samen met de voormalige topper Bonfire. "Ik hoop dat ze dat nog heel lang doen", aldus de vrouw uit Erp. Van Grunsven meldde zelf nog wel terug te keren in de ring. "Ik ga door, maar zo'n kür als vandaag met Salinero zal ik nooit meer rijden. Samen hebben we supermooie dingen meegemaakt. Ik ben daar trots op.''
Van Grunsven gaf aan met een nieuw paard naar de volgende Olympische Spelen in Rio de Janeiro te willen. Dat is in 2016.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.