Video

Drie vuurwapens, twee kisten munitie en hasj gevonden bij Satudarah in Tilburg

16 maart 2013 om 13:49
nl
Bij de doorzoeking van het partycentrum waar leden van motorclub Satudarah samenkomen en in de woning van een lid in Tilburg heeft de politie vrijdagnacht drie vuurwapens, twee kisten met munitie en hasj gevonden. Twee van de gevonden vuurwapens zijn AK-47 machinegeweren.
Geschreven door

In een partycentrum waar vrijdagavond tientallen leden van de motorclub waren, nam de politie een vuurwapen en een plak hasj in beslag.
Woning clublidDe Kalasjnikovs AK-47’s, een scherpschuttersvizier, de twee kisten met munitie, twee gevulde trommelmagazijnen en vier standaardpatroonhouders lagen in de woning van een clublid. In trommelmagazijnen worden patronen in een spiraal opgeslagen.
De politie hield een van de aanwezige clubleden in het partycentrum is aan, omdat hij een stroomstootwapen in zijn bezit had. Vice-president Bjorn Emmen zei vrijdagnacht dat er een hetze gaande is tegen de club. "Ik ga er niet vanuit dat er wapens gevonden worden", zei hij tegen Omroep Brabant.
DoorzoekingDe politie had vrijdagavond informatie dat er misschien vuurwapens in het clubhuis en de woningen lagen. Het Landelijk Parket gaf de opdracht om in te grijpen met arrestatieteams en de mobiele eenheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.