Dwergnijlpaardje Kiara van Zoo Parc Overloon voor het eerst naar buiten

OVERLOON - Niet alleen Brabanders konden maandag genieten van een prachtig lentezonnetje. Ook dwergnijlpaardje Kiara van Zoo Parc Overloon mocht haar bolle toetje buiten laten zien. En dat was voor het eerst.
Ook al was het de eerste keer buiten, toch liep kleine Kiara soepeltjes achter haar moeder aan het buitenverblijf in. En Kiara had geen betere dag kunnen kiezen. Het lentezonnetje scheen op haar glanzende huid en lieten kind en trotse moeder baden in het lentelicht.

'Koude wintermaanden'
Vanwege de koude wintermaanden was Kiara, die eind vorig jaar is geboren, nog niet eerder buiten geweest. Ze bleef al die tijd samen met haar moeder in het warme binnenverblijf. Daar kon het dwergnijlpaardje al wel oefenen op haar zwemkwaliteiten. Eerst in een klein laagje water en inmiddels al in een vol bad.

Als de temperaturen nog meer gaan stijgen zal ze samen met moeder Bagatelle ook de eerste duik gaan nemen in hun waterrijke buitenverblijf. Maar daar was het maandag nog iets te vroeg voor. Hoewel het wandelingetje in de buitenlucht moeder en kind zichtbaar goed deed.