Hoger beroep in drugszaak Aran de Jong uit Eindhoven

21 maart 2013 om 18:13
nl
De twee belangrijkste verdachten uit de drugsbende van Aran de Jong uit Eindhoven gaan in hoger beroep tegen hun veroordeling. Dat maakte justitie donderdag bekend.
Geschreven door

De twee waren veroordeeld tot zes en 5,5 jaar gevangenisstraf voor import van 3000 kilo hasj uit Pakistan en voor de export van honderden kilo's hasj en hennep naar Engeland en Italië. Ook justitie gaat in hoger beroep tegen vier verdachten die zijn vrijgesproken of gedeeltelijk vrijgesproken.
Het gaat om de schoonvader en de weduwe van de 41-jarige Aran de Jong, de vermeende leider van de drugsbende. De Jong werd vlak voordat de rechtszaak begon vermoord voor zijn huis in Eindhoven.
MaskerbijHet Openbaar Ministerie denkt dat er zeker 42 miljoen euro met de drugstransporten is verdiend. De hoofdverdachten Glenn M. en Serge van L. regelden de drugs en de transporten en hadden de contacten met de Italiaanse en Engelse afnemers.
Glenn M. wil het hof binnenkort al om voorlopige vrijlating vragen in afwachting van het hoger beroep, aldus zijn nieuwe advocaat Jan-Hein Kuijpers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.