Ontsnapte Tilburgse oehoe Max aangevallen door kraaien

22 maart 2013 om 11:46
nl
Het leven van een ontsnapte oehoe gaat niet altijd over rozen. Oehoe Max geniet sinds maandag van het leven als vrije vogel, maar krijgt nu ook te maken met de nadelen van de echte wereld buiten dierenpark De Oliemeulen: donderdag werd Max aangevallen door kraaien.
Geschreven door

Een medewerkster van de Oliemeulen vertelde vrijdag aan Omroep Brabant dat Max het zwaar heeft: "Het is nog een heel onervaren vogel, we waren pas net begonnen met zijn training." Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is geprobeerd om de uil te vangen, maar zonder succes.
Weggejaagd door kraaienHet Brabantse dierenrijk heeft Max dan ook nog niet echt geaccepteerd. "Donderdag werd hij uit een boom weggejaagd door kraaien", zei de medewerkster.
Omdat Max nog weinig ervaring heeft met vliegen weet hij niet goed hoe hij de duik moet maken om te landen. "Hij vliegt hier telkens in de buurt rond, dus de wil om terug te komen is er wel. Hij durft alleen niet te landen."
Bang om uit het oog te verliezenMax is donderdagavond voor het laatst gezien op de Conservatoriumlaan, maar daar zat hij vrijdagochtend niet meer. "We zijn heel bang dat we hem echt uit het oog verliezen", zei de medewerkster.
Voorlopig is Max' angst om te landen nog een stuk groter dan zijn honger. "Maar hij maakt wel een hoop vlieguren nu, dus wie weet durft hij het binnenkort aan om te landen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.