GGD doet vervolgonderzoek naar kindermishandeling op koranscholen in Tilburg

25 maart 2013 om 11:38
nl
De GGD gaat vervolgonderzoek doen naar kindermishandeling in het koranonderwijs in Tilburg-Noord. Burgemeester Peter Noordanus heeft dat maandag aangekondigd.
Geschreven door

Het onderzoek begint zodra twee koranscholen duidelijke afspraken tegen kindermishandeling hebben ondertekend. De GGD kiest zelf de onderzoeksmethode, aldus de burgemeester.
De gemeente Tilburg deed woensdag aangifte van de kindermishandeling. De VVD drong vrijdag al aan op vervolgonderzoek.
KindermishandelingVorige week werd bekend dat de GGD berichten heeft ontvangen over kindermishandeling tijdens koranlessen. Kinderen vertelden de GGD dat leerlingen worden geslagen tijdens lessen in de moskee in Tilburg-Noord. Het gaat om de moskee van de omstreden imam Ahmad Salam.
Ook tijdens de weekendles aan Somalische kinderen in wijkcentrum Ypelaer zouden kinderen worden geslagen.
OnderzoekSalam staat bekend om zijn ultraconservatieve werkwijze. In 2008 vroeg het ministerie al om een onderzoek, maar dat ging niet door omdat de moskee niet meewerkte.
Het vervolgonderzoek dat Noordanus maandagochtend aankondigde, moet eventuele schade bij kinderen opsporen. Zo kan de GGD ouders en kinderen gericht steunen.
Geen maatregelen    Burgemeester Noordanus treft vooralsnog geen andere maatregelen tegen de twee scholen. "Ik begin niet met retoriek, dat helpt de kinderen niet verder", zei hij. Vanuit de gemeenteraad kwamen verzoeken op imam Salam de stad of het land uit te zetten.
De burgemeester vertrouwt erop dat de scholen de afspraken tegen kindermishandeling ondertekenen. De scholen hebben elke vorm van fysieke bestraffing, vernedering en kindermishandeling veroordeeld, aldus de burgemeester. Ze zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de mishandelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.