Politieke vragen over overlast Marokkaanse jongeren in Helmond

HELMOND - De raadsleden van de gemeenteraad in Helmond hebben het college van B en W vragen gesteld over de overlast door Marokkaanse jongeren in Helmond. Begin maart klaagden onder andere medewerkers van bibliotheek Helmond over overlast. De jongeren intimideerden het personeel, vernielden spullen en maakten veel herrie.
De overlast werd zo erg dat een aantal leden van de bibliotheek heeft aangegeven dat ze niet meer naar de bieb in Helmond komen en uitwijken naar die in bijvoorbeeld Deurne.

'Meer dan vijftig procent'
Ook bij zwembad de Wissen was sprake van overlast. Volgens de raadsleden is het aandeel Marokkanen in de groep groter dan de 'vijftig procent' waar het college over sprak.

Frisfeesten gestopt
De raadsleden schrijven dat de frisfeesten in Plaze Café gestopt zijn door de overlast omdat de jongeren meisjes lastigvielen.

Het college heeft geantwoord dat het aantal overlastmeldingen het afgelopen jaar gedaald is door een intensief beleid, maar dat mensen zich niet veiliger voelen.

Geen extra geld
Het college begrijpt de problemen en de gevoelens bij de inwoners van Helmond. Maandagavond besloot de gemeenteraad volgens het Eindhovens Dagblad dat er nog geen extra geld komt voor de aanpak van de overlast.