Oehoe Max van dierenpark De Oliemeulen in Tilburg is spoorloos

26 maart 2013 om 13:43
nl
Oehoe Max van dierenpark De Oliemeulen in Tilburg is nog steeds niet terug op het park. Op dit moment is zelfs zijn exacte locatie niet bekend.
Geschreven door

De vogel ontsnapte vorige week maandag en wil sindsdien niet terug naar zijn verblijf op de Oliemeulen. "Hij zit de laatste dagen wel in de buurt van het dierenpark", vertelt Suzanne Meijer van de Oliemeulen. Afgelopen weekend dook Max op bij de moskee aan de Wandelboslaan. Daarna is hij nog gespot aan de andere kant van het spoor bij woonflat Westpoint.
Zelf op jachtMeijer denkt dat Max last heeft van stress omdat andere vogels hem lastigvallen. "Hij zit niet lekker in zijn vel, daarom durft hij waarschijnlijk niet terug te komen." Tot nu toe werd aangenomen dat Max' zijn angst om te landen groter is dan zijn honger. "Maar hij kan net zo goed zelf op jacht zijn gegaan, het blijft een wild dier."
Het komt vaker voor dat vogels van valkeniers ontsnappen en een lange periode wegblijven. "Er is wel eens een valkenier geweest wiens vogel pas na een jaar weer terugkwam. Die heeft al die tijd in het wild overleefd", legt Meijer uit.
Minder telefoontjesDe Oliemeulen krijgt de laatste dagen minder telefoontjes van mensen die de uil gezien hebben. "Alle tips zijn nog steeds van harte welkom, we willen graag weten waar Max is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.