Twee films van Omroep Brabant-filmwedstrijd krijgen bijna een ton van Mediafonds

26 maart 2013 om 23:13
nl
Twee producties van de filmwedstrijd 'Brabantse Beauties' van Omroep Brabant krijgen samen 92.500 euro van het Mediafonds. Het gaat om de film 'Pools voor beginners, de prijs van een droom' van producent Lumineus in Breda en om de film 'Maurice is anders' van Zuidenwind Filmprodukties in Breda.
Geschreven door

'Pools voor beginners' gaat over de prijs die Poolse arbeidsmigranten moeten betalen voor de verwezenlijking van hun dromen.
Polenhotel in WelbergDe film verhaalt over drie jonge Poolse gastarbeiders, die terecht zijn gekomen in het Brabantse dorpje Welberg. In Welberg verblijven vierhonderd Poolse gastarbeiders in een tot 'Polenhotel' omgebouwd klooster. Dit voormalige klooster is een eiland van tijd: de tijd tussen het verleden en de toekomst van de gastarbeiders.
'Maurice is anders' is een portret van een jonge student van de Kunstacademie St. Joost in Breda. 
Ruim 150.000 kijkersDe films komen voort uit de het Omroep Brabant-project 'Brabantse Beauties'. Het Mediafonds financierde in het verleden al meerdere Brabantse Beauties. Verschillende Brabantse Beauties zijn de afgelopen jaren te zien geweest bij Omroep Brabant tv en trokken vaak ruim 150.000 kijkers.
De film 'Daten in de Dancing' die ook voortkomt uit de wedstrijd, won eerder deze maand nog een NL-Award.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.