Video

Nanna Tieman zet in Drift vastgelopen echtpaar op het toneel

29 maart 2013 om 01:34
nl
Het is geen gelukkig echtpaar dat in de voorstelling Drift op de planken staat. De meeste tekst komt van de vrouw, gespeeld door Nanna Tieman. haar echtgenoot (Romijn Conen) luistert het allemaal aan maar onderneemt maar weinig om de zaak weer vlot te trekken. Twee partners gevangen in het drijfzand van een vastgelopen relatie.
Geschreven door

'Drift' is geschreven en bedacht door Nanna Tieman die met haar theaterbedrijfje TheaterBedrijf (en met haar man Romijn Conen) is neergestreken in Veghel. Daar maakt ze de voorstellingen waarmee ze later door het land toert.
'Mijn tijd'Het is geen makkelijke tijd voor het theater. Er is weinig geld beschikbaar en door de financiële crisis is de kaartverkoop flink gedaald. "Maar het is mijn tijd", zegt Nanna Tieman. "Hier zal ik het mee moeten doen". Om maar te stoppen met theatermaken, daar heeft ze niet aan gedacht.
Wel denkt ze na over vorm en inhoud en over manieren om contact te leggen met het publiek. "Theater is ook een product dat verkocht moet worden!:" Donderdagavond, na het applaus voor Drift, stelde ze het publiek vanaf het toneel voor om samen nog even na te praten. "Ik wil graag weten wat mensen er van vinden".
BondgenootschappenOm dezelfde reden probeert Nanna bondgenootschappen te sluiten met theaters. Zo heeft ze bijzondere contacten met schouwburgen in Roosendaal en Oss waar ze eerder dit jaar al de helft van de voorstelling speelde waarmee ze eind dit jaar komt.
Ook toen vroeg ze het publiek om na te blijven zodat ze de reacties in de tweede helft van de voorstelling kon verwerken. In dat nieuwe stuk 'Vaders' wordt op het toneel gekookt en het publiek krijgt dat diner aangeboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.