Penis Peter de Koning in volle glorie bij bewoners Stoofdijk Steenbergen

STEENBERGEN - De houten penis van de Steenbergse kunstenaar Peter de Koning heeft een plekje gekregen bij de bouwput van rijkswaterstaat aan de Stoofdijk in Steenbergen. De penis steekt daar 3,5 meter boven de dijk uit.
De bewoners van de Stoofdijk en de Zeelandweg-Oost protesteren met de penis tegen Rijkswaterstaat, die daar bezig is met de aanleg van de snelweg A4.

De bewoners hebben een onafhankelijk bureau onderzoek laten doen naar de geluidsnormen die Rijkswaterstaat hanteert bij de aanleg van de weg. Zij zijn van mening dat Rijkswaterstaat zich baseert op onjuiste geluidsrapporten. "Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd en nergens serieus genomen", vertelt De Koning. "Daarom hebben ze de penis gehuurd van me."

Commotie
Het metershoge beeld zorgde eerder al voor commotie. De Koning zette het beeld in de zomer van 2012 in zijn voortuin met een bordje erbij met de naam van een agent erop. Hij was boos omdat de agent zijn dochter had aangehouden en haar had gefouilleerd.

Het ding werd toen in beslag genomen door justitie, maar de rechter bepaalde dat De Koning de penis weer terug mocht hebben.