SP Eindhoven: waarom gaat Depla in hoger beroep voor uitslag onderzoek staatssteun PSV bekend is?

EINDHOVEN - Wethouder Depla zei donderdag dat de gemeente Eindhoven het bestuur van de Europese Unie voor het Hof van Justitie daagt. Hij wil dit doen vanwege de voorlopige conclusie dat de gemeente PSV staatssteun heeft geboden door de gronddeal. De Eindhovense SP heeft raadsvragen ingediend over die actie.
In 2011 kocht de gemeente Eindhoven de grond onder het PSV stadion voor 48 miljoen euro. PSV pachtte die grond weer terug. De Europese Commissie zegt dat dat een vorm van staatssteun is, maar er komt nog een vervolgonderzoek.

Raadsvragen
Omdat de definitieve conclusie nog niet bekend is, zet de SP vraagtekens bij het feit dat wethouder Depla in hoger beroep wil gaan. "Wethouder Depla zegt dat er van staatssteun geen sprake is en dat er daarom geen meldingsplicht is", zo is te lezen in het document met raadsvragen.

De SP wil weten waarom de gemeente al in hoger beroep gaat als het vervolgonderzoek nog niet is afgerond: als er inderdaad geen sprake is van staatssteun zou dat uit het onderzoek moeten blijken. "Is dat niet te vroeg? Bestaat er dan toch twijfel over het feit of er wel of niet staatssteun is verleend?"