Video

Vijf uur in de rij voor een vetkuif van barbier Schorem op Paaspop

31 maart 2013 om 00:17
nl
Ach, je moet er iets voor over hebben dan heb je ook wat. Hugo Peeters uit Roosendaal stond zaterdag 5,5 uur in de rij voor barbier Schorem op Paaspop voor een uiterst gelikte vetkuif. Een knap staaltje knipwerk van de kappers uit Rotterdam.
Geschreven door

Kapper mogen we ze eigenlijk niet noemen, het zijn échte herenkappers, oftewel barbiers. Een vrouw komt dan ook niet in de kappersstoel van de populaire knippers.
Pitten in de kapperstoelTerwijl op Paaspop-zaterdag tientallen mensen in de rij staan voor een Rock 'n Roll-coupe, wordt er tussendoor ook lekker doorgedronken. Het komt daarom wel eens voor dat klant al slapend in de stoel geknipt wordt.
De mannen van Schorem komen uit Rotterdam en daar is de shop erg beroemd. Hugo Peeters is bekend met het fenomeen en komt ook geregeld in Rotterdam.  Deze kans op Paaspop laat hij niet aan zich voorbij gaan.
Werkdag opofferen"Als ik in Rotterdam geknipt wil worden, zit ik 's ochtends om 7 uur in de trein. Dan ben ik om half 9 bij Schorem en dan staan er al tien wachtenden voor me. Bovendien is het hier gratis en anders moet ik er een hele werkdag voor opofferen."
Barbier Koos neemt Hugo uiteindelijk onder handen. Er wordt geknipt, geschoren en bijgewerkt. Koos: "We knippen heren zoals heren geknipt moeten worden. Daarom heten wij ook barbier. Zoals wij het doen, zo zouden ze het overal moeten doen."
Eau de cologneHugo heeft uiteindelijk na ruim een half uur een stijlvolle vetkuif. "En dan krijg ik op het einde nog een klets eau de cologne in m'n nek, dat is het lekkerste."
Meer Paaspop? Met Omroep Brabant blijf je op de hoogte!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.