Video

Twee spelers FC Schadewijk Oss voor leven geschorst na schoppartij tijdens duel met SES Langenboom

31 maart 2013 om 17:21
nl
Twee spelers van FC Schadewijk Oss zijn door hun club voor het leven geschorst, nadat een 22-jarige speler van tegenstander SES Langenboom tijdens de wedstrijd tegen zijn hoofd werd getrapt. De 22-jarige Tijn Cuppen lag toen hij geschopt werd al op de grond na een forse overtreding door dezelfde jongen die hem tegen het hoofd trapte. Daarna ontstond een grote vechtpartij tussen beide teams en toeschouwers.
Geschreven door

FC Schadewijk Oss heeft een dag na de schoppartij besloten om per direct twee spelers voor het leven te schorsen, vertelt de club aan Omroep Brabant. Het gaat om de speler die schopte en een speler die daarna de scheidsrechter bedreigde. "Hier is geen excuus mogelijk", zegt voorzitter Hildo Offenberg van FC schadewijk Oss.
De voorzitter vervolgt. "Daarom zijn ze ook niet meer welkom bij de club. Het is absoluut ongepast om een speler die op de grond ligt te trappen. Ook de speler die na afloop de scheidsrechter bedreigde, is geschorst. Overigens herkennen wij beide spelers hier niet in." De club plaatste zondag een verklaring op de website.  
Rode kaartSES-speler Tijn Cuppen werd vlak voor de eindtijd voor de dugout van de tegenpartij onderuit gehaald door een speler van FC Schadewijk Oss. Scheidsrechter Dennis Clijssen trok vervolgens een rode kaart. Daarop trapte de speler van Oss de neergehaalde Tijn Cuppen, die nog op de grond lag, hard tegen het hoofd.
"Ik ben al tien jaar scheidsrechter, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", vertelt scheidsrechter Clijssen in het Omroep Brabant-programma Sportlunch. Cuppen heeft later aangifte gedaan van mishandeling. De 22-jarige speler maakt het volgens voorzitter Wil Frenken van SES Langenboom goed. "Ik heb hem vandaag nog niet gesproken, maar gisteravond zag het er redelijk goed uit", aldus Frenken.
'Actie van een gek'Voorzitter Frenken noemt de actie van de speler van FC Schadewijk Oss 'een actie van een gek'. "Het kan niet dat je iemand die weerloos op de grond nog een trap geeft. Zoiets hoort absoluut niet op een voetbalveld thuis." Volgens aanvoerder Van de Vorle lag het bij Cuppen 'naast zijn oog open, kreeg hij een flinke bult en werd het nogal blauw'.
Na de schoppartij raakte beide teams met elkaar in gevecht, waarbij een speler van Langenboom volgens Van de Vorle, een harde klap tegen het achterhoofd kreeg. "Het ging razendsnel, de ene reactie lokte de andere uit. Het ging echt nergens over. Het is echt in en in triest dat dit is gebeurd." Volgens Van de Vorle waren beide teams, spelers die nog op de bank zaten en wat toeschouwers betrokken bij de vechtpartij.
Rode kaartenHet gebeurde allemaal 2,5 minuut voor het eindsignaal. De scheidsrechter deelde nog twee rode kaarten uit aan de grootste herrieschoppers van FC Schadewijk Oss en twee spelers van Langenboom kregen een gele kaart. Hij schorste de wedstrijd om het duel na een afkoelingsperiode uit te laten spelen, vertelt Van de Vorle.
Onderweg terug naar het veld werd de scheidsrechter aangesproken door een van de spelers van FC Schadewijk (niet de speler die Cuppen tegen het hoofd trapte, redactie). Die zou de scheidsrechter hebben bedreigd. Clijssen besloot daarop de wedstrijd definitief te staken. "Terecht vind ik", zegt Van der Vorle. "Op zijn verzoek is toen ook de politie gebeld."
KNVB op de hoogte gebrachtOf de vechtpartij gevolgen heeft voor de betrokken clubs is nog even afwachten. "We zijn via het speciale noodnummer op de hoogte gesteld van het incident", laat een woordvoerder van de KNVB weten. "Het is nu aan de tuchtcommissie om hier over te oordelen. De procedure zal op korte termijn in werking worden gezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.