Geen Brabantse knooppunten in file top 10

31 maart 2013 om 16:34
nl
In vergelijking met het eerste kwartaal van de afgelopen zeven jaar, waren er dit jaar gemiddeld veertig procent minder files. En er is nog meer goed nieuws: in de file top-10 staat niet één Brabants knooppunt. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de ANWB maandag bekend maakte.
Geschreven door

Als het wat minder gesneeuwd had, was de filezwaarte nog verder gedaald. Door de sneeuw was het extra druk op de weg.
WerkzaamhedenHet grootste knelpunt de afgelopen drie maanden was de A50 van Arnhem richting Eindhoven tussen de knooppunten Grijsoord en Ewijk.
De oorzaak van de files is dat Rijkswaterstaat druk bezig is om de A50 tussen Valburg en Ewijk te verbreden. Er wordt ook een extra Waalbrug gebouwd. Eind 2014 moeten de werkzaamheden klaar zijn en dan is het knelpunt verdwenen.
Top 101. A50 Arnhem richting Eindhoven, tussen knooppunt Grijsoord en knooppunt Ewijk2. A28 Zwolle richting Utrecht, tussen Nijkerk en Leusden3. A20 Hoek van Holland richting Gouda, knooppunt Kleinpolderplein4. A28 Utrecht richting Zwolle, tussen Utrecht en Amersfoort5. A9 Alkmaar richting Amstelveen, tussen knooppunt Velsen en knoopunt Rottepolderplein6. A27 Utrecht richting Breda, tussen Lexmond en Gorinchem7. A10-West richting Zaanstad, Coentunnel8. A27 Almere richting Utrecht, tussen Hilversum en Bilthoven9. A16 Breda richting Rotterdam, tussen knooppunt Ridderkerk en knooppunt Terbregseplein10. A13 Den Haag richting Rotterdam, tussen Delft en Berkel en Rodenrijs

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.