Inval Gestelse Buurt: één arrestatie, 11.000 euro aan schulden en imitatiekleding in beslag genomen

DEN BOSCH - De grootschalige taskforce-inval in de Gestelse wijk in Den Bosch heeft dinsdag een waslijst aan overtredingen opgeleverd. Er zijn in totaal achttien auto's, een partij imitatiekleding, nepparfum, een vuurwapen, drugs en contant geld in beslag genomen.
Verder werden er twee bijstandsuitkeringen stopgezet. Ook zagen de controleurs verschillende illegale bouwwerken. Eén persoon werd opgepakt omdat hij vier jaar geleden terug had moeten keren van detentieverlof. Naast de reeks auto's nam de politie ook zes motoren en drie scooters mee. Van twee bedrijven nam de politie de administatie in beslag.

Hermetisch afgesloten
Zo'n 150 medewerkers van de politie, Belastingdienst en de gemeente Den Bosch deden dinsdagmorgen een grootschalige inval in de Gestelse Buurt in Den Bosch. De wijk was urenlang hermetisch afgesloten. Al het verkeer dat de wijk in- en uitreed werd gecontroleerd. Daar inde de politie onder meer 11.000 euro aan openstaande schulden.

Op de Gestelseweg stond een scanauto van de Belastingdienst, plus diverse politiemotoren. Op de Rodenbachstraat controleerde de politie al het verkeer dat in en uit de wijk rijdt. De Gestelse Buurt is een wijk aan de zuidkant van Den Bosch, waar ook het Provinciehuis staat.

Crimineel geld
Het gaat om een zogenoemde integrale actiedag van Taskforce, waarbij politie, de belastingdienst en de gemeente samen de hele buurt uit kammen. Daarbij wordt gecontroleerd op witwaspraktijken, belastingfraude, uitkeringsfraude en hennepkwekerijen. Bovendien zochten militairen met geavanceerde apparatuur naar verborgen plaatsen waar mogelijk crimineel geld verborgen wordt.

Het is de derde keer dat een soorgelijke actie wordt gehouden in Den Bosch. Koeriers op de fiets deelden brieven uit aan de bewoners van de wijk. Daarin legt de gemeente uit wat de reden is van de actie. Te lezen is dat de gemeente 'wil dat het in uw buurt veilig en aangenaam wonen is. Daarom vindt er vandaag een actie plaats tegen illegale activiteiten. (...) Een van die illegale activiteiten is het kweken van hennep. Dat lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet.'