Een kijkje in de nieuwste dierentuin van Brabant, Zie-Zoo Volkel

VOLKEL - Het is Brabants jongste dierentuin, Zie-Zoo in Volkel. Al twaalf jaar worden er dieren verzorgd in het dierenpark aan de Zeelandsedijk. Tot vorig jaar was het park maar zes dagen per jaar toegankelijk voor publiek. Op deze gratis open dagen kwamen duizenden bezoekers naar het park. Na een grondige verbouwing gaat Zie-Zoo 14 april aanstaande open als dierentuin en kunnen bezoekers het hele jaar genieten van alle bijzondere dieren.
Het begon ooit als hobby van Eeg Manders met Hyena's in zijn achtertuin. Maar zijn verzameling dieren werd steeds groter en besloot met andere dierenliefhebbers een dierenpark te beginnen in Volkel. Zo werd de stichting Zie-Zoo geboren. Tot en met 2012 had de stichting geen vergunning als dierentuin en daarom mochten ze maar zes dagen per jaar open gaan. Nu alle vergunningen rond zijn kan Zie-Zoo vanaf half april elke dag open.


Eerste ZorgZoo
Daarnaast is het de eerste ZorgZoo van Nederland. De ZorgZOO is gespecialiseerd in het bieden van zorg aan mensen met autisme. Mede oprichter Bert van IJken begeleid deze mensen en ziet ze helemaal opbloeien tussen de dieren.

TV-verslaggever Noël van Hooft van Onder Ons kreeg een rondleiding door Zie-Zoo. Ook Kriskras verslaggever Rob van Kaathoven nam een kijkje in deze nieuwe dierentuin.