Video

Eindhoven honderd jaar na een kernramp: Roy Korpel filmt het verval

1 april 2013 om 18:29
nl
Zo somber als in de tekeningen van Roy Korpel zijn we Eindhoven niet gewend. De 33-jarige vormgever toont het centrum van Eindhoven zoals het er na 100 jaar verval uit zou kunnen zien. Op YouTube plaatste hij een timelapse-filmpje van het tekenproces en is te zien hoe het post-apocalyptische landschap tot 'leven' komt.
Geschreven door

Het filmpje is versneld en duurt iets langer dan zes minuten. Korpel is eigenlijk zes uur met het bewerken van de foto in Photoshop beziggeweest. "Dat was niet één lange tekensessie. Ik deed het tussen ander werk door. Daarom werd het uiteindelijk nachtwerk, maar dat vind ik niet erg. Ik ben voor mijn gevoel lekker bezig geweest", aldus de vormgever.
InspiratieEerder tekende Korpel al hoe Amsterdam Centraal en de Rotterdamse haven er na honderd jaar verval uit zouden zien. De tekeningen doen denken aan de documentaireserie 'Life After People' van History Channel.
De vormgever heeft zijn inspiratie echter elders vandaan. "Ik zocht een thema waarmee ik lekker los kon gaan in Photoshop. Opeens vroeg ik me af hoe steden er honderd jaar na bijvoorbeeld een kernramp uit zouden zien. Wat als een gebied onbewoonbaar wordt en de natuur het overneemt? Met die visie ben ik aan de slag gegaan. Het leek me leuk dat proces op te tekenen."
De filmpjes van Korpel zijn te bekijken via zijn eigen YouTube-kanaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.