'Burgemeester Peter Noordanus wil Willem II-gevangenis in Tilburg behouden'

3 april 2013 om 04:10
nl
Burgemeester Peter Noordanus steunt het personeel van de Willem II-gevangenis in Tilburg. De medewerkers willen dat de gevangenis hoe dan ook behouden blijft.
Geschreven door

Noordanus sprak volgens het Brabants Dagblad met een delegatie van de ondernemingsraad. Hij gaat samen met de raad kijken hoe ze de gevangenis in Tilburg kunnen behouden. De ondernemingsraad probeert momenteel de landelijke politiek er van te overtuigen dat er ook na het vertrek van de Belgen een toekomst is voor de gevangenis.
Banen op de tocht door bezuinigingenVanwege bezuinigingen moeten talloze gevangenissen, zoals De Koepel in Breda, dicht. Landelijk staan er door de plannen zeker 3700 banen op de tocht.
Voor de Willem II-gevangenis betekenen de bezuinigingen dat er geen Nederlandse gevangenen meer naar Tilburg komen. Mogelijk blijven er wel Belgische gevangenen, die zeker tot eind dit jaar in de Tilburgse cellen vast blijven zitten. De Belgische overheid huurt de celruimte omdat de gevangenissen in eigen land te weinig capaciteit hebben. Momenteel zitten 650 Belgen vast in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.