Video

Groen, rood, geel of oranje? Voortaan één kleurcode voor brandgevaar in Brabant

3 april 2013 om 15:34
nl
De brandweerkorpsen gaan vanaf maandag alle Brabanders op dezelfde manier waarschuwen voor brandgevaar in de natuur. Dat hebben de drie Brabantse veiligheidsregio's en de provincie donderdag bekendgemaakt op een bijeenkomst in Drunen.
Geschreven door

In heel Brabant worden vanaf volgende week dezelfde kleurcodes gehanteerd om het publiek te vertellen hoe groot het brandgevaar is. Nu wijkt de veiligheidsregio Brabant-Noord nog af van de twee andere veiligheidsregio's, Midden en West-Brabant en Brabant-Zuidoost.
Vanaf maandag zullen alle regio's op hetzelfde moment de codes groen, geel, oranje en rood gaan gebruiken. Doordat de Brabantse korpsen  op dezelfde manier gaan  werken, wordt samenwerking met de andere korpsen in geval van nood gemakkelijker.
Beter telefoonbereik in natuurgebiedenDe afspraken zijn het resultaat van het instellen van een Taskforce natuurbranden, twee jaar geleden. Aanleiding waren grote branden op de Kalmthoutse en Strabrechtse heide. De Taskforce heeft ook besloten om actiever voorlichting te geven over brandgevaar in de natuur. In het verleden was de brandweer daar terughoudend in omdat men bang was vandalen op een idee te brengen.
De Taskforce wil ook dat telefoonproviders hun bereik in natuurgebieden verbeteren, zodat wandelaars snel de brandweer kunnen waarschuwen als ze een brand ontdekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.