Video

Zuid Nederlandse Beurs terug in Eindhoven: kinderkamers en borstimplantaten

4 april 2013 om 22:03
nl
"Het was na al die jaren echt spannend. Maar de entreehal ontplofte daarstraks zo'n beetje, zo druk was het." Zeven jaar moest Eindhoven het zonder de Zuid Nederlandse Beurs stellen. Maar het Eindhovense zusje van de Huishoudbeurs is dit weekend weer terug in het Beursgebouw.
Geschreven door

"Ik heb hem wel gemist hoor. Goed dat 'ie er weer is," verzucht een bezoeker. Op de eerste dag van de Zuid Nederlandse Beurs struinen bezoekers als vanouds door de gangpaden. Make-up, kleding, schoenen. Shoppen kan er prima en vaak tegen scherpe beursaanbiedingen.
Gratis en voor nietsMaar de portemonnee hoeft niet perse uit de tas te komen als je eenmaal binnen bent. Een oudere dame zit comfortabel in een stoel tegenover een grote spiegel. Een meisje epileert haar wenkbrauwen. Gratis en voor niets. "Het wordt vast mooi", zegt de dame vol vertrouwen. 
Een paar gangen verderop staat een stand met alles voor een mooie kinderkamer. Een beetje wrang is het wel. In de stand ernaast staat een kinderdoodskistje tentoongesteld. Ook een kist in de vorm van een bliksemschicht trekt de aandacht. En dan zijn er nog de in Nederland nog niet zo vaak gebruikte lijkwades.
Ook de dood hoort erbijDe standhouder realiseert zich goed dat zijn product iets anders oproept dan het feel-goodgevoel dat de beurs overheerst. "De mensen die hier voorbijlopen reageren heel verschillend. Sommige vinden het heel mooi en interessant. Andere gezichten zie je echt een beetje vertrekken."
"Ach, het hoort er toch gewoon bij. Heel goed dat dit hier ook te zien is." Een nuchtere dame bekijkt belangstellend de opvallende kisten en knoopt een praatje aan met de Tilburgse standhouder.  Een paar rijen verderop staat ook plastisch chirurg en tv-persoonlijkheid Robert Schoemacher enthousiast met een paar dames te praten. Soms wordt er even naar de rimpeltjes in het gezicht gewezen.
Zo groot als Lolo FerrariVerschillende borstimplantentaten liggen uitgesteld in de stand. Er mag in geknepen en aan gevoeld worden. Onze verslaggever kijkt haar ogen uit. "Zo... die zijn groot! Daarmee zou je mij in Lolo Ferrari kunnen veranderen!" Schumacher lacht: "Nou, die van haar waren nog wel wat groter."
De Zuid Nederlandse Beurs is een dagje uit. Ook voor wie geen nieuwe borsten wil. "Nee, dat heb ik niet echt nodig denk ik. Een cursus cupcakes maken? Ja, dat lijkt me dan wel weer leuk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.