Voormalig FC Den Bosch-trainer Jan Remmers overleden

DEN BOSCH - Voormalig trainer van FC Den Bosch, Jan Remmers is woensdag op 90-jarige leeftijd overleden. Hij was korte tijd ziek en lag in het Jeroen Bosch Ziekenhuis toen hij overleed.

In 1970 ging Jan Remmers aan de slag als trainer van FC Den Bosch. Ook met deze club promoveerde hij op 28 maart 1971, na een gelijkspel tegen SVV (1-1),  naar de Eredivisie. Hij bleef aan FC Den Bosch verbonden tot 1974. Na deze periode is hij nog bij verschillende clubs, waaronder RKC Waalwijk (hoofdklasse amateurs), als trainer/coach verbonden geweest.

Succesvol voetballer
Aanvankelijk was Jan als actief voetballer zeer succesvol. In het seizoen 1947/1948 werd hij met het Bossche BVV landskampioen. Tot 1958 speelde hij voor deze club ook nog vele wedstrijden als rechtshalf in de toenmalige Eredivisie. Samen met voorstopper Kees Krijgh en keeper Dre Saris stonden zij bekend als een zeer moeilijk te bespelen trio. Met BVV speelde hij vele internationale wedstrijden.

Vanaf 1961 tot 1970 was Jan trainer van het Nijmeegse NEC. Daarmee brak een succesvolle trainersloopbaan aan. In 1964 behaalde hij met NEC het kampioenschap in de derde divisie. Drie jaar later promoveerde NEC onder zijn leiding naar de Eredivisie. Ook namen ze deel aan de intertoto Cup. Lange tijd gold hij als de trainer die het langst onafgebroken verbonden was aan een betaald voetbal vereniging.

'Meer oefenmeester dan trainer'
Een gevleugeldde uitspraak van Jan Remmers was: "ik voel mij meer oefenmeester dan trainer, aangezien ik die jonge gasten meer te leren heb dan alleen maar voetbal".
Meer over dit onderwerp:
den bosch voetbal jan remmers fe den bosch trainer
Deel dit artikel: