Partij 6KB treurt om dood raadslid Erik Moors na ongeluk in Esbeek: 'We zijn enorm van slag'

ESBEEK - Politieke partij 6KB uit Hilvarenbeek heeft met grote verslagenheid gereageerd op de dood van Erik Moors (49). Het raadslid kwam vrijdagavond om het leven bij een verkeersongeluk in Esbeek. "Normaal komen we als politici geen woorden te kort, maar nu wel", zei fractievoorzitter Wil Vennix.

Moors zat samen met Vennix in de raad voor 6KB. "We zijn erorm van slag. Erik was een politieke strijdmakker en we hadden ook persoonlijk een goede band."

Ongeluk
Moors raakte vrijdagmiddag zwaargewond toen hij met twee anderen aan het wielrennen was op de Lage Mierdseweg. Op de hoek met de Hoogeindsestraat werd hij geraakt door een tractor.

Volgens het Brabants Dagblad werd de tractor bestuurd door de oud-wethouder Piet Hesselmans. De 70-jarige bestuurder van de tractor werd aangehouden, maar mocht een paar uur later weer gaan. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek.

Raadslid
Op de website van de gemeente Hilvarenbeek staat dat het gemeentebestuur en de medewerkers van de gemeente pas na een aantal spannende uren te horen kregen dat Moors was overleden.

6KB-fractievoorzitter Vennix zei dat hij Moors enorm gaat missen. "Erik zette zich altijd enorm in voor dingen op het gebied van welzijn en probeerde echt in contact te komen met mensen. Je moet er een beetje lol in hebben en Erik was daarin een hele positieve factor", vertelde Vennix.

Minuut stilte
Erik Moors was ook betrokken bij Hockeyclub Hilvarenbeek. Hij was coach van MD1. De hockeyclub heeft besloten om voor aanvang van de thuiswedstrijden dit weekend één minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan Moors. MD1 Hilvarenbeek zou zaterdag tegen MD1 Bommelerwaard spelen, maar die wedstrijd werd afgelast.
Deel dit artikel: