Video

Oud-tennisser Paul Haarhuis naar KNLTB

7 april 2013 om 13:49
nl
Paul Haarhuis moet ervoor zorgen dat er weer eens een Nederlandse winnaar van een Grand Slam opstaat. De oud-prof uit Eindhoven gaat namelijk per direct werken voor de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. Haarhuis zal zich voor de KNLTB op freelancebasis vooral met de jeugd bezighouden.
Geschreven door

Zo wordt Haarhuis ingezet op het Traningscentrum in Almere en krijgt hij een begeleidende rol bij onder meer de Europese Jeugdkampioenschappen. Haarhuis heeft er zin in, maar vindt ook dat het bij de jeugd wat beter kan. "We hebben geen nummer 1 bij de jeugd, en ook niet in het mannentennis of vrouwentennis. Dus er moet zeker beter gespeeld worden ja."
ErvaringJan Siemerink, directeur sportief van de KNLTB, is blij met de aanstelling van Haarhuis. "Het betrekken van ex-topspelers bij het opleidingsprogramma is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Paul weet wat er voor nodig is om de top te bereiken, zijn ervaring is van onschatbare waarde voor onze jeugd. Met zijn aanstelling zetten we de volgende stap in het verder ontwikkelen van een topsportcultuur binnen de bond."
PrijzenkastPaul Haarhuis won in zijn dertienjarige profcarrière alle vier de Grandslamtoernooien in het dubbelspel. In totaal won hij zes Grand Slamtitels. Haarhuis was in 1994 de beste van de wereld in het dubbelspel, zijn hoogste ranking in het enkelspel haalde hij in 1995 met een 18e plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!