Video

Actievoerders tegen bouw Kindcentrum Zeeland vol goede moed naar Den Haag

7 april 2013 om 14:50
nl
Zo'n vijftig actievoerders tegen de bouw van een Kindcentrum in Zeeland vertrokken maandagmorgen met een bus naar Den Haag. Daar behandelt de Raad van State in een bodemprocedure het bezwaar tegen de komst van zo'n brede school midden in het dorp, op de plaats van de voormalige discotheek De Morgenzon. De actievoerders voorzien verkeersgevaarlijke situaties als het Kindcentrum daar gebouwd wordt. Volgens hen is er een beter alternatief aan de Kerkstraat Oost.
Geschreven door

De beoogde locatie zal volgens de actievoerders tot gevolg hebben dat het centrum van Zeeland helemaal wordt 'dichtgetimmerd'. "Het is een karakteristiek deel van het dorp met veel mogelijkheden voor de horeca", zegt Pieter van Schooten van de actiegroep Zorg om Zeeland. Bovendien ligt het terrein aan een drukke verkeersader dwars door het dorp en dat levert voor kinderen levensgevaarlijke situaties op. Betere locatie naast sporthalOmwonenenden van het voormalige Morgenzonterrein hebben een ander bezwaar tegen het Kindcentrum op die plek. Jacques Versteeg:  "Het terrein wordt nu gebruikt als parkeerplaats, bij gebrek aan meer en betere parkeerplaatsen elders in het centrum." Als dat weg zou vallen vreest hij voor veel overlast in de omgeving.
Volgens de actievoerders is de alternatieve locatie voor het Kindcentrum naast de sporthal in Zeeland onvoldoende onderzocht. Ze hopen dat hun gang naar de Raad van State dat alternatief opnieuw in beeld zal brengen. Pieter Van Schooten:"We hebben 2500 handtekeningen opgehaald van dorpelingen die het allemaal niet eens zijn met de bouw van het Kindcentrum op het voormalige Morgenzonterrein."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.