Voorlichters ouderenmishandeling ook in Brabant aan de slag

7 april 2013 om 15:50
nl
Twaalf voorlichters die zijn opgeleid door ouderenbond Unie KBO in Den Bosch kunnen vanaf maandag aan de slag met het geven van voorlichting over ouderenmishandeling. Ze doen dit samen met 23 collega's die zijn opgeleid door andere ouderenbonden. Namens Unie KBO gaat in elk geval één voorlichter in Brabant aan de slag.
Geschreven door

Vrijdag ontvingen alle voorlichters uit handen van staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid hun certificaat om in hun nieuwe functie aan de slag te mogen. Ze gaan tot en met 2014 het land in om ouderenmishandeling bij ruim negenhonderdduizend leden van ouderenbonden bespreekbaar te maken. 
In Nederland worden elk jaar naar schatting tweehonderdduizend ouderen mishandeld. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke mishandeling, maar bijvoorbeeld ook om financiële uitbuiting.
'Ouderen in veilige handen'De voorlichtingscampagne maakt onderdeel uit van het actieplan 'Ouderen in veilige handen' dat in 2011 is gelanceerd door het kabinet. De ouderenbonden NOOM, PCOB, ANBO en Unie KBO voeren de campagne uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.