Video

Woningkopers Teteringen wonen in woestijn na faillissement HEJA

8 april 2013 om 14:31
nl
Huizenkopers van de Zwanenhof in Teteringen leven een jaar na het faillissement van HEJA nog steeds in een puinhoop. Er is geen bestrating en verlichting in hun straat. Daardoor is het nu een stoffige woestijn en na een regenbui verandert het straatje in een grote waterplas.
Geschreven door

rojectontwikkelaar HEJA verkocht de grond voor het faillissement aan Scheldebouw, maar die wil dat de bewoners de straat kopen en zelf de bestrating betalen. De gemeente Breda mag niet bestraten omdat het particuliere grond is.
HEJA laat spoor van slachtoffers achterHet faillissement van HEJA veroorzaakte nog meer financiële schade. HEJA gaf de kopers een garantie voor de verkoop van hun oude huizen, maar daar kwam na het faillissement ook niets van terecht. Dat kostte de acht eigenaren samen 300.000 tot 400.000 euro.
Bewoner Jurgen de Bont spreekt over een patstelling. "Eigenlijk zitten wij opgescheept met een stuk niemandsland. Scheldebouw zegt dat HEJA het stuk grond heeft verkocht als winkelbestemming. Scheldebouw wil geld zien voor de grond, maar die is als straat natuurlijk waardeloos."
4wheel drive gekochtEen buurvrouw komt lachend aanrijden in haar 4wheeldrive. Ze heeft de kleine Suzuki gekocht zodat ze nog bij haar huis kan komen. "Diep triest",  zegt ze met een glimlach. "Dit moet toch echt worden opgelost". De bewoners hebben hun verhaal ook op de website van Teteringen gezet.
"De gemeente Breda betreurt de situatie voor de bewoners", zegt een woordvoerster. "Maar zolang Scheldebouw hypotheekhouder van de grond is kunnen wij niet veel doen". "De verstandhouding met de bewoners is goed en we hebben puingranulaat laten storten om de overlast enigzins te beperken".  Scheldebouw heeft nog niet gereageerd op de situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.