Mehmet U. uit Uden (32) moet 18 jaar cel in voor moord op Bahar Bucakli

9 april 2013 om 15:42
nl
Mehmet U. (32) is woensdag tot 18 jaar celstraf veroordeeld voor de moord op zijn ex-vrouw, Bahar Bucakli. De vrouw werd in 2011 voor de ogen van hun dochtertje in haar huis in Uden doodgestoken. De familie van Bahar Bucakli is tevreden over het vonnis. De advocaat van Mehmet U, David Moszkowicz, gaat in hoger beroep.
Geschreven door

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Verdachte Mehmet U. heeft betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw altijd ontkend. Het belangrijkste bewijs tegen hem is de verklaring van hun destijds 7-jarige dochtertje. Na de moord zei ze, gehurkt voor de brievenbus, tegen de politie: "Papa was hier, hij is net weg. Hij heeft het gedaan." De rechtbank gelooft dat die verklaring authentiek is.
Ander bewijs is bloed van het slachtoffer op de joggingbroek van de verdachte die in een diepvries werd gevonden. De ontkenning van de man gelooft de rechtbank daarom niet.
22 messtekenTijdens de rechtszaak in februari werd al duidelijk dat de verdachte zijn ex met 22 messteken om het leven heeft gebracht. U. is 's nachts de woning van zijn ex-vrouw is binnengeslopen en heeft haar vrijwel onmiddellijk -zonder dat daaraan een ruzie of gesprek is voorafgegaan- om het leven heeft gebracht.
Hij zou op Bahar hebben gezeten en op haar hebben ingestoken. De Udense verloor veel bloed en de schade aan haar hart was groot. Volgens de rechtbank had U. voldoende tijd om na te denken over zijn plan en over de gevolgen van zijn voorgenomen daad.
Motief niet duidelijkEen motief is nooit gevonden omdat de man altijd heeft ontkend. Er is onder meer eerwraak gesuggereerd, maar als mogelijke reden is ook genoemd dat het slachtoffer met politie heeft gesproken over de cocaïnehandel van haar ex-man.
Bij het bepalen van de hoogte van de gevangenisstraf houdt de rechtbank er rekening mee dat U. niet eerder is veroordeeld. Maar uit het dossier blijkt wel dat hij zijn ex-vrouw tijdens hun huwelijk heeft mishandeld. Daarom laat de rechtbank het blanco strafblad in dit geval slechts een zeer beperkte rol spelen. De rechtbank bepaalt dat hij ook in totaal 11631,02 euro schadevergoeding moet betalen aan zijn schoonvader en zwager.
Familie tevreden over vonnisDe familie van Bahar Bucakli laat weten tevreden te zijn over het vonnis. Eigenlijk had de familie gehoopt op levenslang, maar 'dit is voor Nederlandse begrippen het hoogst haalbare'.
Ook is de familie blij met het feit dat de rechter geen rekening heeft gehouden met het blanco strafblad van Mehmet U. Want volgens de rechter is vast komen te staan dat hij zijn ex-vrouw had mishandeld.
Hoger beroepDe advocaat van Mehmet U., David Moszkowicz, laat weten hoger beroep aan te tekenen. Hij vindt dat de rechter 'te kort door de bocht gaat' met het vonnis. "Juist als je een blanco strafblad hebt, dient dat meegewogen te worden."
Ook de manier waarop de rechtbank omgaat met de conclusies van twee getuigendeskundigen, is de advocaat een doorn in het oog. Volgens de rechtbank vonden de twee deskundigen de verklaringen van het 7-jarig dochtertje wel betrouwbaar. De advocaat betwist dat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.