Hennepkwekerij in elektriciteitshuisje Maarheeze

9 april 2013 om 15:54
nl
Een monteur van netwerkbedrijf Enexis is woensdag op een onverwachte plek op een hennepkwekerij gestuit. In een elektriciteitshuisje aan de Klaterspeelweg bleken ongeveer honderd hennepplanten te staan.
Geschreven door

De stroom voor de hennepkwekerij werd illegaal afgetapt. Enexis moest daarom eerst een reparatie uitvoeren om gevaarlijke situaties te voorkomen. Daarna hebben agenten de wietplantage ontmanteld.
"Voor mij is dit nieuw, maar we vinden wel vaker wietkwekerijen op vreemde plekken'', zei een woordvoerder van de politie.
Ondergrondse hennepkwekerijZo werd dinsdag bij een inval op een woonwagenkamp aan de Terralaan in Best een ondergrondse hennepkwekerij gevonden. De kwekerij bevond zich onder een wal van aarde rondom het kamp, met daarin een luik. In de wal vond de politie een ingegraven container waar ongeveer honderd hennepplanten gekweekt werden.
InventiefOok in andere regio's zijn marihuanakwekers soms inventief. Vorige zomer werd bijvoorbeeld een plantage ontdekt in een holle ruimte onder een viaduct in Rotterdam-Zuid. De politie weet nog niet van wie de kwekerij in het elektriciteitshuisje is en hoe de eigenaar er binnen is gekomen.     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.